Seminar: Slim beleggen in een complexe omgeving 2019 (Zwolle)

28-11-2019 Zwolle om 15:00

Dit event wordt georganiseerd in samenwerking met de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en zij verzorgt de registratie van bezoekers. U dient bij het lidnummer '000000' in te vullen.

2018 heeft uiteindelijk voor veel beleggingsportefeuilles geresulteerd in een negatief rendement. Maar hoe moeten we dit zien in historisch perspectief. U wist waarschijnlijk al dat simpelweg de markt volgen met ETF’s vaak beter rendeert dan beleggen in de researchinspanningen van managers van actief beheerde beleggingsfondsen. Maar hoe zit dat precies en welke factoren zijn daarbij doorslaggevend? Inmiddels zijn er meer dan 6.000 ETF’s wereldwijd. Wilt u graag meer inzicht in de exacte werking van ETF’s en wilt u leren hoe u ETF’s kunt beoordelen en selecteren? Dat kan!

In 2019 komen Bouke van den Berg, Business Development bij VanEck en Hans Oudshoorn (beleggerstrainer bij Binck) met de sessie, ‘Slim beleggen in een complexe omgeving’. Naar analogie van Nederlands grootste volkssport legt Hans uit hoe hij de scouting voor zijn (effecten)elftal verzorgt. Met een duidelijke visie scheidt hij voor iedere positie, van verdediger tot spits, het kaf van het koren. Op die manier ontstaat een kampioenskandidaat. Bouke gaat dieper in op de werking van ETF’s. Hij zal de diverse typen indices bespreken die een ETF kan volgen en ingaan op hoe deze indices worden opgebouwd. Met die kennis bent u beter in staat een ETF op waarde te schatten. Kortom een interessant kijkje onder de motorkap van verschillende beleggingsstrategieën en de componenten waaruit deze bestaan.

Agenda:

14.30 - 15.00: Inloop

15:00 - 16:15: Hans Oudshoorn: Beleggen als een succescoach; Waarom mijn elftal een winnend team is.

16:15 - 16:30: Pauze

16:30 - 17:45: Bouke van den Berg: Slimme indices (en geduld) als motor voor een succesportefeuille.

17:45 - 18:30: Borrel

Spreker: Bouke en Hans2.jpg Spreker: Bouke van den Berg & Hans Oudshoorn Partner VEB Partner: VEB