Top-10 Amerikaanse ETF-aanbieder

Zoals velen van u zich waarschijnlijk nog kunnen herinneren, zijn we begin 2018 overgenomen door VanEck. VanEck is een top-10 Amerikaanse ETF-aanbieder, eigendom van een familie met Nederlandse oorsprong.

Top-10 Amerikaanse ETF aanbieders, op basis van belegd vermogen in de VS (USD miljard)

Analyse ETF
Bron: ETF.com, gegevens per 14 oktober 2019

Voordelen

De overname biedt beleggers een aantal voordelen:

Breed palet

Een breed palet aan producten

  • Bouwstenen specifiek voor Nederlandse beleggers, zoals onze AEX® en AMX® ETFs
  • Regionale aandelen-ETFs (Europees, Amerikaans en wereldwijd) en thematische aandelen ETFs (hoog dividend, onroerend goed en duurzaam)
  • Europese en opkomende markten staats- en bedrijfsobligatie ETFs
  • Diversifiërende strategieën, zoals Moat, Goud en Video Gaming & Esports
Uitgebreid team

Een uitgebreid team

Een uitgebreid team aan productontwikkelaars, gebaseerd in Amsterdam, Frankfurt en New York. Dit team streeft ernaar continu nieuwe beleggingskansen te ontdekken en deze aan u te bieden via kostenefficiënte producten.

Bredere afzetmarkt

Bredere afzetmarkten

Bredere afzetmarkten, waardoor nieuwe producten sneller tot kritische schaalgrootte kunnen groeien.

Waarom VanEck

Meerdere partijen waren destijds geïnteresseerd om Think ETF’s over te nemen. Het was een bewuste keuze van ons om met VanEck in zee te gaan. De reden? Omdat VanEck dezelfde waarden in het vaandel draagt als Think:

  • Eerlijke producten
  • Tegen een lage prijs
  • Zonder verborgen kosten
  • Toegankelijk voor een breed publiek

Helderheid

Na bijna 2 jaar een dubbel merk gehanteerd te hebben (ThinkETF’s | VanEck), gaan we sinds 1 november alleen nog onder het VanEck merk door. Dit om de helderheid van ons merk te vergroten.

Fiscaal voordeel

Voor beleggers verandert het fiscale voordeel van onze ETFs niet. Nederlands belastingplichtigen die onze in Nederland gevestigde ETFs kopen, kunnen dividendlekkage voorkomen en de dividendbronbelasting terugvragen. Voor een ETF met 3% dividendopbrengst gaat het hier al gauw om 0,45% extra rendement. VanEck blijft de enige aanbieder van ETFs die dit voordeel biedt!

Voor onze in Ierland gevestigde ETFs geldt dit overigens niet.

Familiebedrijf

VanEck is een familiebedrijf, nu in het bezit van de tweede generatie. Voor veel beursgenoteerde asset managers zijn hun eigen kwartaalcijfers de eerste prioriteit. VanEcks doel is om er vóór beleggers en mét beleggers te zijn, tijdens goede tijden én tijdens slechte tijden, voor de lange termijn.

Jan van Eck
Jan van Eck