Een nieuwe naam, een nieuw geluid?

donderdag 31 oktober 2019

Beste klant, relatie, nieuwsbrieflezer of misschien zelfs wel vriend van Think,

Zoals u ongetwijfeld gemerkt heeft, is Think ETF’s in 2018 onderdeel geworden van VanEck, een grote Amerikaanse aanbieder van ETFs en beleggingsfondsen. We hebben om die reden vanaf begin 2018 een nieuwe naam gevoerd, Think ETF’s | VanEck, om duidelijk te maken dat we onderdeel werden van het wereldwijd opererende VanEck. Deze dubbele naam was met name bedoeld om u rustig te laten wennen aan VanEck, maar na ruim een jaar, wordt het nu tijd voor de volgende stap.

Het voeren van twee verschillende namen in Europa, namelijk Think ETFs | Vaneck, en VanEck, is uiteraard niet de meest praktische oplossing. Vandaar dat we vanaf 1 november verder gaan als VanEck. In Nederland, in Europa en de hele wereld dezelfde naam en hetzelfde logo.

Dat geldt overigens ook voor de producten die wij al 10 jaar voor u maken. De namen veranderen, dus bijvoorbeeld VanEck VectorsTM AEX UCITS ETF in plaats van Think AEX UCITS ETF, klik hier voor het nieuwe overzicht. Maar onze ETFs blijven onveranderd vasthouden aan de kernwaarden waar we al die jaren mee gewerkt hebben; veel spreiding om risico te verlagen, lage kosten om rendement te verhogen. Daarnaast uiteraard geen onnodige risico’s door synthetische constructies of het uitlenen van effecten. Tot slot blijft ook onze fiscale efficiëntie gewoon bestaan en heeft u als Nederlandse belegger dus geen last van dividendlekkage. Think heeft misschien een nieuwe eigenaar en een nieuwe naam, onze kernwaarden blijven zoals u van ons gewend bent!

Tot slot, er is nog iets dat niet verandert, en dat zijn de mensen achter de producten. Ons team in Amsterdam is hooguit wat groter geworden de afgelopen twee jaar, maar onze vertrouwde gezichten zijn gebleven. Zelf ben ik ook vast van plan nog vele jaren betrokken te blijven als directeur, net als mijn mede-directeur, Gijs Koning. Onze rol is wel breder geworden, naast leiding geven aan het kantoor in Amsterdam, hebben we nu ook de andere Europese kantoren van VanEck onder onze hoede, dus we zijn met enige regelmaat in Frankfurt, Dublin en Zurich te vinden. Maar als het goed is, zult u mij de komende jaren nog steeds vaak tegenkomen op beleggersbijeenkomsten door heel Nederland. Het persoonlijk contact met u stel ik namelijk erg op prijs, en ik hoop dat ook daar niets in verandert! Dus ja, wel een nieuwe naam, maar gewoon het oude vertrouwde geluid! En wie ons al sinds het begin kent en heel goed luistert, zal beseffen dat het paarse trekkertje vrolijk op de achtergrond doorpruttelt.

Martijn Rozemuller

Martijn Rozemuller

Martijn Rozemuller Managing Director