Naamwijziging in VanEck

maandag 04 november 2019

Op de kop af tien jaar nadat ondernemers Martijn Rozemuller en Gijs Koning Nederlands eerste ETF-aanbieder, Think ETF’s, hebben opgericht, steekt het bedrijf zich in een nieuw jasje. De combinatie van een jubileum en een nieuwe merknaam en domeinnaam (www.vanecketfs.nl/nieuwe-naam) werd afgelopen vrijdag gepast gevierd in het Tobacco Theater te Amsterdam. VanEck greep de feestelijke avond onder meer aan om samen met haar gasten een donatie te doen aan UNHCR, de vluchtelingenhulporganisatie van de VN. De merknaamwijziging volgt op de overname door VanEck die ruim anderhalf jaar geleden plaatsvond.

Nederlandse oorsprong VanEck
“Het hebben van een uniforme naam wereldwijd is essentieel om onze groeiambities te realiseren. Onze doelstelling op de lange termijn is om één van de tien grootste aanbieders van ETFs in Europa te worden, net zoals we dat nu al zijn in de VS”, verklaarde Rozemuller die tegenwoordig ook leiding geeft aan alle Europese activiteiten van VanEck. “Ik ben trots deel te mogen uitmaken van VanEck, een bedrijf in handen van een familie met Nederlandse wortels. Een bedrijf dat onze Nederlandse waarden deelt: eerlijke producten, tegen lage kosten en zonder verborgen risico’s.” VanEck heeft wereldwijd 51 miljard dollar in beheer. In Amerika neemt het volgens ETF.com de zevende plek in van grootse ETF-aanbieders (gegevens per 31 oktober 2019).

Uitgebreid productaanbod
“Dankzij de naamswijziging beschikken wij over een coherent en volledig aanbod van 24 ETFs en 4 actief beheerde fondsen. Het aanbod bestaat zowel uit basisbouwstenen als diversifiërende strategieën. De basisbouwstenen bieden bijvoorbeeld blootstelling aan Europese, Amerikaanse en wereldwijde aandelen en obligaties. Onze diversifiërende strategieën bevatten naast Fallen Angels en Emerging Market High Yield obligaties ook ons recente aanwinst in Videogaming & Esports aandelen”, voegt Rozemuller toe. “Ons doel is het beschikbaar stellen van significant onderscheidende strategieën aan beleggers, en dat tegen lagen kosten. Zo hebben we gelijkgewogen (smart beta) aandelen-ETFs voor alle belangrijke regio’s, maken we het mogelijk in Emerging Markets Local Currency Bonds te investeren voor slechts 0,3% per jaar en maakt onroerend goed[1] standaard onderdeel uit van onze multi asset-ETFs.”

  

[1] Middels aandelen in bedrijven die in onroerend goed investeren