Think ETF’s heet nu VanEck

VanEck heeft in juli 2018 Think ETF’s overgenomen en is per 1 november de naam officieel VanEck geworden. Think ETF’s was in 2009 de eerste Nederlandse aanbieder van Exchange Traded Funds (ETFs).

Het Amerikaanse bedrijf VanEck heeft een lange historie, het is ruim 60 jaar geleden opgezet door John van Eck, de vader van de huidige directeur Jan van Eck. In de Verenigde Staten is VanEck een bekende naam en met circa 50 miljard dollar onder beheer een grote speler. Naast de Amerikaanse business die kantoren in New York en Tampa heeft, is VanEck ook actief in Australië met een kantoor in Sydney, en heeft VanEck in Europa kantoren in Amsterdam, Frankfurt en Pfäffikon, Zwitserland.

De Europese directie bestaat uit Gijs Koning en Martijn Rozemuller.

VanEck Asset Management B.V. en VanEck Vectors™ ETFs N.V. staan onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Nederlandsche Bank (DNB). De raad van commissarissen bestaat uit de heer B. J. Smith, de heer A. E. Phillips, de heer T. Hunke en de heer J. R. Simon.

Onze directie

Directie

Martijn Rozemuller en Gijs Koning

Erkenning en veiligheid

Wij maken hoogwaardige Exchange Traded Funds (ETFs) tegen lage kosten. In onze ETFs vermijden wij tegenpartijrisico door de combinatie van fysieke replicatie van de te volgen index en het niet uitlenen van de onderliggende effecten. Daarnaast wordt dividendlekkage uitgesloten voor Nederlandse beleggers door middel van de Nederlandse fiscale status van de ETFs (Alleen van toepassing op ETFs onder de VanEck Vectors™ ETFs N.V. fondsenparaplu). Deze combinatie van voordelen heeft ons enkele mooie Awards opgeleverd.

Onze structuur is geheel in lijn met de wettelijke scheiding van beheer en bewaring, zoals ingesteld door de AFM via de Wet Financieel Toezicht (Wft). De structuur is zo ingericht dat een faillissement van de beheerder, VanEck Asset Management B.V., de waarde van beleggingen in VanEck Vectors™ ETFs N.V niet beïnvloedt. Wel zo veilig dus.

Tot slot beleggen wij ook zelf in onze eigen producten, zoals te lezen valt in ons halfjaar- en jaarverslag.

  • Cash ETF-prijs
  • Think AEX UCITS ETF Morningstar Award 2017
  • DFT Financieel Product Van Het Jaar 2014
  • Beste Indexbelegger 2013
  • DFT Award Beste Financiële Product van 2013
  • VEB Beleggingsaward - Winnaar 2012
  • Winnaar van de Gouden Stier
  • VEB Beleggingsaward - Zilver 2010

Onze missie en filosofie

Ons doel is om iedereen in staat te stellen om gespreid te beleggen tegen lage kosten, dankzij onze eenvoudige beleggingsoplossingen en heldere educatie.

Het heeft ons in het verleden verbaasd dat beleggingsproducten steeds duurder en complexer werden; een ontwikkeling die niet in het belang van de belegger was. Onze filosofie is daarom heel anders, wij bouwen alleen producten die zich onderscheiden door transparantie, lage kosten en een veilige en efficiënte structuur.

We besteden veel aandacht aan educatie om ervoor te zorgen dat u zelf de kwaliteit van onze producten kunt beoordelen.

Ons team

Bouke van den Berg
Bouke van den Berg Director Sales Benelux & Nordics

Bouke houdt zich sinds april 2013 bezig met het ontwikkelen en uitbreiden van de institutionele en particuliere relaties van VanEck in de Benelux en de Nordics. Voordat Bouke bij VanEck begon was hij werkzaam bij Russell Investments, Vanguard en ING Investment Management.

Aaron Renkers
Aaron Renkers Sr. Portfolio Manager

Aaron is werkzaam als Senior Portfolio Manager en is na het afronden van zijn master Finance in mei 2013 in dienst getreden bij VanEck.

Ernst Löwensteijn
Ernst Löwensteijn Portfolio Manager

Ernst is werkzaam als Portfolio manager en is na het afronden van zijn master Finance in januari 2015 in dienst getreden bij VanEck.

Martijn Rozemuller
Martijn Rozemuller Managing Director

Martijn is managing director van VanEck en verantwoordelijk voor de Europese activiteiten van VanEck. Hij was in 2009 één van de oprichters van Think ETFs wat overgenomen is door VanEck. Voorheen was hij partner bij handelshuis Optiver.

Gijs Koning
Gijs Koning Managing Director

Gijs is managing director van VanEck, en verantwoordelijk voor de Europese activiteiten van VanEck. Hij was in 2009 één van de oprichters van Think ETFs wat overgenomen is door VanEck. Voorheen was hij partner bij handelshuis Optiver en werkzaam bij Kempen.

Floor Klarenbeek
Floor Klarenbeek Portfolio Manager

Na het afronden van zijn bachelor Bedrijfseconomie is Floor in augustus 2016 bij VanEck als stagiair begonnen en daarna als portfolio manager in dienst getreden. Daarvoor werkte Floor bij Binck als adviseur beleggen, alwaar hij kennis opdeed over beleggen en de beleggende klant.

Vivian Simonis
Vivian Simonis Jr. Portfolio Manager

Vivian is werkzaam als Jr. Portfolio Manager. Na het afronden van een master in Finance & Investments en een master in European Business Law, is ze in september 2018 in dienst getreden bij VanEck.

Jolien Brouwer
Jolien Brouwer Sales Associate

Jolien is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitbreiden van de institutionele en particuliere relaties in de Benelux. Ze heeft in Rotterdam de masters Finance & Investment en Strategic Business afgerond. Voordat ze bij VanEck begon in 2019 was ze headhunter binnen de financiële dienstverlening.

Marcel Eijgenstein
Marcel Eijgenstein Finance

Marcel is werkzaam als Finance specialist en is in maart 2019 in dienst getreden bij VanEck. Voordat hij bij VanEck begon was Marcel 13 jaar werkzaam werkzaam bij de Finance & Control afdeling van Binckbank NV, waar hij zich ook al bezighield met het account VanEck, destijds nog onderdeel van Binckbank NV.

Roman Roos
Roman Roos Sr. Legal & Compliance

Roman is werkzaam als Senior Legal & Compliance Analyst en is sinds juni 2019 in dienst getreden bij VanEck. Voordat hij bij VanEck in dienst trad werkte hij als interim compliance consultant bij diverse financiële dienstverleners.

Sander Zboray
Sander Zboray Head of marketing for Europe

Sander is verantwoordelijk voor de marketing activiteiten van VanEck in Nederland en product en strategische marketing activiteiten van VanEck Europa. Alvorens bij VanEck te gaan werken was Sander werkzaam bij Silex Investment Partners, Lyxor, AXA Investment Managers en McKinsey.

Contact

Barbara Strozzilaan 310
1083 HN Amsterdam
+31 (0)20 7195100

Route via Google Maps

We zijn gevestigd in het gebouw van BinckBank aan de Barbara Strozzilaan 310, Amsterdam.

Wilt u meer van ons weten? Neem dan gerust telefonisch of per
e-mail contact met ons op.

Contact VanEck