Waarom ETFs van VanEck?

Naast de algemene voordelen van indexbeleggen
onderscheiden ETFs van VanEck zich op 3 punten:

1 Lage kosten

De beheerkosten van ETFs van VanEck zijn laag, veel lager dan bijvoorbeeld beleggingsfondsen. De reden dat wij zulke lage kosten kunnen hanteren is omdat wij simpelweg de index volgen en dus geen dure beleggingsspecialisten in dienst hebben. Dit kostenvoordeel komt direct ten goede aan uw rendement.

Lopende kosten per productcategorie voor Nederlandse beleggers

Sleep de tabel naar rechts om hem volledig te zien.

Lopende kosten per productcategorie voor Nederlandse beleggers
VanEck Indexfondsen Actief beheerde beleggingsfondsen
Wereldwijde aandelen 0,20% 0,30% 0,83%
Europese staatsobligaties 0,15% 0,25% 0,52%
Bron: Binck Fundcoach & VWD, data van eind september 2014

Bereken het effect van kosten

Lage kosten

2 Veilige en transparante structuur

VanEck kiest voor fysieke replicatie van de onderliggende index voor haar ETFs. Dit is de meest veilige en transparante structuur. Doordat VanEck enkel en alleen gebruik maakt van fysieke replicatie en ook geen stukken uitleent (ook wel “securities lending” genoemd), wordt elke vorm van tegenpartijrisico vermeden.

De onderliggende effecten zijn (en blijven) in bezit van het fonds. Wel zo veilig dus.

Lees meer

Veilige structuur

3 Fiscaal voordeel

Een groot deel van onze ETFs hebben een Nederlandse structuur. Deze herkent u aan het feit dat hun ISIN code met NL begint. Deze ETFs beleggen overigens niet noodzakelijkerwijze alleen in Nederlandse aandelen, ze kunnen ook in buitenlandse aandelen beleggen. Voor deze ETFs geldt dat u als belegger het volledige (bruto) dividend ontvangt. Van het beruchte dividendlek waar buitenlandse ETF-aanbieders mee kampen is bij onze ETFs dus geen sprake.

De ingehouden dividendbelasting kunt u aan het einde van het jaar terugvragen bij de Nederlandse fiscus. Uitgaande van een dividendrendement van 3,5% betekent dit dat uw fiscale voordeel al snel oploopt tot ongeveer 0,5% per jaar.

Lees meer

Fiscaal voordeel